esbart-dansaire-andorra-la-vella

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella presenta la 2a part del seu espectacle “25+10” aquest diumenge 20 de novembre a les 18.00 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Aquest any és el 35è aniversari de l’Esbart i ho hem volgut celebrar amb dos festivals i representant el nostre país al “Cheonan World Dance Festival 2016” a Corea del Sud.

El primer festival el vam celebrar el passat 1 de maig, on vam fer un recull dels primers vint-i-cinc anys de l’Esbart, en què hi van haver tres direccions diferents al capdavant i un munt de dansaires que van marcar aquella primera etapa.

Aquest diumenge 20 de novembre explicarem la segona etapa de l’Esbart, és a dir, els nostres últims 10 anys com a associació cultural, amb més de seixanta-cinc dansaires, i sota una direcció compartida.

Les tres seccions tornen a ser els protagonistes de les diferents danses que hem recollit en aquesta segona trajectòria de l’Esbart;

Començarem amb la dansa del Dimecres de Cendra tal com acabar el passat 1 de maig, seguirem amb el Gegant del Pi, els Nans Vells de Berga, la Muntanyenca, i el Tricoter. Seguirem amb les danses que vam coreografiar  l’any 2015 en el festival que vam anomenar “De la Cobla al Folk” on vam utilitzar músiques amb instruments més tradicionals dels nostres amics El Pont d’Arcalís com la cançó de La Mariana, el Xotis d’en Jaume Xic i Dues Polques. També representarem la Polka d’Urss i Lamiak dels Stukat del Bolet i la cançó De pares a Fills del grup Els Catarres.

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella va ser fundat l’any 1981 i es dedica a la recerca de danses andorranes i tradicions ja perdudes per portar-les a l’escenari, i representa una part important de la nostra cultura. L’Esbart actua en el nostre país el primer diumenge d’agost en motiu de la Festa Major amb El Ball del Contrapàs; la nit de Sant Joan amb el “Ball de bruixes” i a final de curs presenta el seu festival de temporada. Un dels objectius de l’Esbart és portar la nostra cultura arreu del món per donar a conèixer el nostre país, la nostra llengua i les nostres danses. En aquests trenta-cinc anys l’Esbart ha actuat en diferents festivals internacionals celebrats a França, Espanya, Itàlia, Suïssa, Bulgària, Grècia, Hongria, Holanda ,Turquia i aquest mes de setembre ho vam fer a la ciutat de Cheonan a Corea del Sud.

(Foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada