L’Esbart dansaire d’Andorra la Vella presenta el festival de primavera ‘Passegem pels darrers 30 anys’

L'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella
L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella en una foto d’arxiu (Comú d’Andorra la Vella)

Aquest dissabte, 4 de maig, a les 19 hores, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella es presentarà el festival de primavera de dansa tradicional Passegem pels darrers 30 anys, on l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella recull danses de creació pròpia, amb músiques i coreografies originals, nascudes principalment aquests darrers trenta anys i amb les quals, s’ha fet créixer el repertori particular de l’Esbart.

L’espectacle el formen 16 danses interpretades per les seccions infantils i el cos de dansa. Aquest darrer, interpretarà fragments del ball de la Consòrcia, Lluna plena, Saltoka i Bat, Bi, Hiru! de l’espectacle “Pa d’arrels en dansa”, La Mariana, De pares a fills, un tast d’Escudella i la Roseta de Tallaví.

Les seccions infantils interpretaran danses tradicionals com són el Carnestoltes, Cançó dels picarols, Els menairons de la freita, La rumba de les castanyes, Marieta cistellera, El filarrobes, El petit moliner i Ballem tots. Aquestes darreres 3 danses, també són originals de l’entitat.

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella és una associació cultural fundada l’any 1981, que neix amb l’objectiu de promoure la cultura i representar-la fora de les fronteres en forma de dansa popular i tradicional d’Andorra i dels Països Catalans. Amb satisfacció doncs, l’Esbart manté i, a la vegada, contribueix en fer créixer el patrimoni cultural immaterial, com part del llegat del país.

L’accés a l’espectacle del dissabte, 4 de maig, és gratuït i obert a tothom.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES