L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella presenta el “Festival de Primavera 25+10”

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella presentarà el seu Festival de Primavera “25+10” aquest diumenge 1 de maig a les 18.00 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Aquest any és el 35è aniversari de l’Esbart i ho volem celebrar amb dos festivals, el primer el proper diumenge 1 de maig, i el segon, el 20 de novembre.

En el primer representarem un recull dels primers vint-i-cinc anys de l’Esbart, en què hi van haver tres direccions diferents i un munt de dansaires que marquen aquesta primera etapa.

Les tres seccions de l’Esbart seran els protagonistes de les diferents danses que hem recollit en aquesta primera trajectòria de l’Esbart i l’espectacle l’hem dividit en tres parts. La Quadrilla de Granollers, l’Espunyolet del Berguedà, o el Ball de Cintes van ser alguns dels balls que es van representar per primer cop l’any 1981, quan es va inaugurar Casa Comuna i la Plaça del Poble i on l’Esbart s’hi estrenava. A la segona part podrem veure petits fragments de l’Olai-là, Plantarem lo Mai, o la Festa Pagesa; i a la darrera part podrem veure Les Danses Araneses, els Nans Vells de Berga i el Dimecres de Cendra, entre d’altres, aquesta última dansa fou representada per últim cop quan l’Esbart va celebrar el seu 20è aniversari.

En el segon festival, que celebrarem el 20 de novembre del 2016 , explicarem la segona etapa de l’Esbart, els nostres últims 10 anys, ja constituïts com a Associació Cultural, amb més de 65 dansaires, i sota una direcció compartida.

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella va ser fundat l’any 1981 i es dedica a la recerca de danses andorranes i tradicions ja perdudes per portar-les a l’escenari, representant una part important de la nostra cultura. L’Esbart actua en el nostre país el primer diumenge d’agost en motiu de la Festa Major amb el Ball del Contrapàs; la nit de Sant Joan amb el Ball de Bruixes i a final de curs presenta el seu festival de temporada. Un dels objectius de l’Esbart és portar la nostra cultura arreu del món per donar a conèixer el nostre país, la nostra cultura i les nostres danses. En aquests trenta-cinc anys l’Esbart ha actuat en diferents festivals internacionals celebrats a França, Espanya, Itàlia, Suïssa, Bulgària, Grècia, Hongria, Holanda i Turquia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.