La Federació Mexicana de les Arts (Femexart) i la Delegació América del Fidaf (Federació Internacional de Festivals de Dansa) han convidat l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella a participar al Circuït de Festivals Femexart Mèxic 2018, que tindrà lloc a Ciutat de Mèxic, i voltants, del 26 d’octubre al 4 de novembre de 2018.

Una delegació de 24 dansaires i 6 músics (del grup de música tradicional del Pirineu “Orquestrina Trama”) presentarà diferents balls tradicionals del nostre folklore en diverses localitats mexicanes: Chalco, Morelos i Yecapixtla, entre d’altres.

Per a les mostres folklòriques estem preparant dos programes diferents, en què donarem a conèixer les següents danses del nostre repertori: Grandalles i contrabandistes, El Porrer, El Carnestoltes d’Andorra, La Festa Pagesa, Andorranes, Tonedors i La Consòrcia: Dimarts de Carnaval.

Diàriament realitzarem entre una i dues representacions d’entre 25 i 40 minuts cadascuna, en què combinarem danses andorranes amb cançons tradicionals del Pirineu. També farem desfilades al carrer i podrem participar en la callejoneada “Caminando y Cantando con la Muerte” a Chalco, que es celebra l’1 de novembre, per a la tradició del “Dia de los Muertos”.

Alguns dels països amb els que compartirem escenari són: Argentina, Colombia, Guatemala, Anglaterra, Mèxic, República Txeca i Singapur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada