Durant les Jornades formatives ‘Museus i exposicions temporals’ que aquest divendres van finalitzar a Salàs de Pallars, al Pallars Jussà, s’ha detectat la necessitat d’agermanament entre els museus del Pirineu i del litoral català a partir de temàtiques conjuntes com podria ser la sal o el comerç. Els responsables d’equipaments museístics també han plantejat la possibilitat de fer recerca amb temes d’interès compartits des del punt de vista històric i han parlat de la transhumància o les trementinaries.

Aquestes jornades de treball han servit per començar a establir noves línies de cooperació entre les Xarxes de museus del país i, sobretot entre el Pirineu i la Mediterrània, dos territoris que tot i estar allunyats geogràficament, tenen molts relats a compartir. Els participants han analitzat el paper de les exposicions temporals i els responsables de museus han trobat la raó de ser en la dinamització que suposen al territori i també van valorar positivament el motiu econòmic que hi pot haver al darrere. Permet al públic que ja ha visitat un equipament tornar-hi per visitar aquestes mostres que van canviant amb el temps.

Per tal de minimitzar costos de producció i maximitzar el rendiment d’aquestes exposicions temporals els responsables d’equipaments aposten per treballar en xarxa i compartir tècnics i projectes. Els organitzadors han apostat per donar continuïtat a aquestes jornades formatives que s’organitzen entre la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i la Xarxa de Museus i Equipaments patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran, amb el compromís que el 2018 tindria lloc una tercera part al litoral tarragoní.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada