art-vidreEl dies 3, 4 i 5 d’octubre Escaldes-Engordany celebrarà les VIII Jornades d’Arts del Vidre organitzades pel Taller Tèxtil i de Vidre del Comú d’Escaldes-Engordany. Unes jornades que s’articularan al voltant de les exposicions dels artistes convidats, les ponències i com a novetat d’enguany espectacles al carrer i un laboratori de creativitat els dies 7 i 8 d’octubre.

El tret de sortida d’aquestes jornades tindrà lloc el dissabte a les onze del matí amb la recepció oficial dels expositors i els conferenciants i la inauguració. Aquesta recepció es farà al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) on es podran visitar la desena d’expositors que prendran part d’aquestes jornades. Paral·lelament, al CAEE també es podrà gaudir de l’exposició dels alumnes del Taller Tèxtil i de Vidre d’Escaldes-Engordany del 5 al 26 d’octubre i d’una exposició de peces de vidre a l’Illa Carlemany.
 
Aquest any la conferenciant serà Silvia Levenson que analitzarà alguns dels recursos que es poden emprar per fer visibles objectes que fins a determinat moment només existeixen en la nostra imaginació.

Al marge d’aquesta ponència, al llarg del cap de setmana també hi haurà demostracions i tallers interactius a càrrec de Ferran Collado, Xavier Asensio o Silvia Levenson.
Els artistes expositors que participen a les jornades són: Yukiko Murata, Ricardo Llopico, Fernando Garzón, Fina Balp, Comglas de Joaquim Falcó i Meritxell Tembleque, Merche Vitralia, Maria Picanyol, Kazue Taguchi, 40 Plumas de Daniel Orquin i Bianca Rebagliati i Vitròlics de Mayte Estévez i Carlos Fernández.

Tots els actes i activitats són gratuïts i tindran lloc al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) i a la plaça Coprínceps.
En aquesta edició, es presenten dues novetats com són els espectacles al carrer i el laboratori de creativitat que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre. Els espectacles al carrer tindran lloc el dia 3  i 4 d’octubre a la plaça Coprínceps de la mà de La cris: “La vida es vidrio y los vidrios cristales son” i Claudio Inferno amb “Trenófono”. I el laboratori de creativitat “Invisible e impalpalbe” de l’artista Yukiko Murata.

Les VIII Jornades d’Arts de Vidre s’emmarquen dins dels actes organitzats pel Taller de Vidre del Comú d’Escales-Engordany que va néixer l’any 1995 amb l’objectiu d’incorporar una nova tècnica, la del vitrall emplomat al Taller Tèxtil ja existent des de 1983. El Taller de Vidre ha anat creixent i augmentant la seva oferta de tècniques de treball del vidre. Actualment s’imparteixen també les tècniques de vitrall amb coure, vitrofusió i termoformat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada