L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa de l’1,4%, a preus corrents, el mes de febrer del 2019 respecte al mes de febrer de l’any anterior. Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta el 0,3% i, en canvi, la venda de la resta de productes (no alimentaris) disminueix el 2,8% en comparació al mateix període de l’any anterior. Aquesta variació anual se situa per sota la xifra d’Espanya (-0,4%) i França (-0,3%), si bé la dinàmica dels dos subgrups (productes alimentaris i no alimentaris) és diferent en cada cas.

Pel que fa l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus) disminueix el 0,5% el febrer del 2019 respecte al període homòleg de l’any anterior, on les vendes de productes alimentaris disminueixen el 0,7% i les vendes de la resta de productes disminueix el 0,8%.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials en el mes de febrer del 2019 disminueix el 0,9% respecte al mateix mes de febrer de l’any anterior, on poc més del 60% són dones i més del 90% disposa de contractes de jornada completa. Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d’Estadística del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada