Encamp ha tornat a jutjar aquest diumenge els contrabandistes que han enxampat a les seves muntanyes davant d’un nombrós públic reunit a la plaça dels Arínsols. Un any més l’advocat dels pobres ha defensat els contrabandistes que s’enfrontaven a una pena de presó. Entre els temes que han centrat la sàtira d’aquest acte típic del Carnaval encampadà hi ha hagut referències a la polèmica sobre la celebració de les vaquetes o les proves per accedir al cos de la Policia d’Andorra.

Els contrabandistes han aparegut a la plaça dels Arínsols custodiats per la policia que els ha portat davant dels jutges. Després de sentir les acusacions per contraban i estraperlo i la demanda de presó, l’advocat dels pobres ha exposat els atenuants i eximents i ha cridat a declarar el presumpte cap dels contrabandistes que ‘de jove volia jeure i de gran volia ballar’.

Com cada any, les acusacions i al·legacions dels personatges d’aquesta representació carnavalesca han incorporat algunes referències a temes d’actualitat com la polèmica per les vaquetes d’Encamp o les proves d’accés al cos de policia. També alguna menció als funcionaris i al funcionament de la justícia.

Un cop exposats tots els arguments i davant l’atenta mirada del públic, els jutges han decidit deixar el grup en llibertat sota fiança dun sopar ‘a bon preu’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada