Les vaquetes i les proves de la Policia, entre les sàtires dels contrabandistes d’Encamp

Encamp ha tornat a jutjar aquest diumenge els contrabandistes que han enxampat a les seves muntanyes davant d’un nombrós públic reunit a la plaça dels Arínsols. Un any més l’advocat dels pobres ha defensat els contrabandistes que s’enfrontaven a una pena de presó. Entre els temes que han centrat la sàtira d’aquest acte típic del Carnaval encampadà hi ha hagut referències a la polèmica sobre la celebració de les vaquetes o les proves per accedir al cos de la Policia d’Andorra.

Els contrabandistes han aparegut a la plaça dels Arínsols custodiats per la policia que els ha portat davant dels jutges. Després de sentir les acusacions per contraban i estraperlo i la demanda de presó, l’advocat dels pobres ha exposat els atenuants i eximents i ha cridat a declarar el presumpte cap dels contrabandistes que ‘de jove volia jeure i de gran volia ballar’.

Com cada any, les acusacions i al·legacions dels personatges d’aquesta representació carnavalesca han incorporat algunes referències a temes d’actualitat com la polèmica per les vaquetes d’Encamp o les proves d’accés al cos de policia. També alguna menció als funcionaris i al funcionament de la justícia.

Un cop exposats tots els arguments i davant l’atenta mirada del públic, els jutges han decidit deixar el grup en llibertat sota fiança dun sopar ‘a bon preu’.

TOTES LES NOTÍCIES