Les trucades de veu

whatsapp

Whatsapp no només vol ser una aplicació de missatgeria instantània per a smartphones. La que és líder a tot el món en el sector d’aquest tipus d’aplicacions va anunciar a principis d’any que estava treballant en un sistema de trucades de veu. Finalment l’empresa pertanyent a Facebook ha afirmat recentment que aquesta funció arribarà durant el primer trimestre del 2015.

Segons ha afirmat el CEO de l’empresa, Gen Koum, van ser certs problemes tècnics relacionats amb la connectivitat de baixa velocitat com la connexió 2G o EDGE -ambdues emprades freqüentment en un mercat crucial com ho són els països en vies de desenvolupament els que van impedir que l’avanç arribarà el 2014 com estava previst i havia demanat Mark Zuckerberg.

Es tracta doncs d’un salt qualitatiu en tota regla que pot fer que els 600 milions d’usuaris de Whatsapp augmentin de formi exponencial. Si tenim en compte que segons Koum l’expectativa de la signatura és superar els 1.000 milions d’usuaris únics a tot el planeta, ens trobem amb un repte que necessita de qualitat tècnica.

En resum podem afirmar que la compra de Facebook per 19.000 milions de dòlars segurament al final es veurà com una compra del tot rendible.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció