Les transferències als comuns es calcularan segons l’evolució del PIB

El  ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha avançat que el Govern ha proposat fixar les transferències als comuns en uns 55 milions d’euros, i ha confirmat que es revalorarà la quantitat en funció de l’evolució del PIB. Els comuns ja han rebut un document que l’Executiu ha proposat per regular les competències, i es tornaran a reunir amb el Govern el proper dimarts per seguir tractant alguns detalls. Cinca ha explicat que l’objectiu és poder traslladar la proposta al Consell General durant les properes setmanes perquè la puguin debatre, i s’aprovi abans de finals de l’any 2017.

El Govern ha entregat als comuns una proposta consensuada per regular les transferències, que està pràcticament enllestida, i “molt treballada i força moderna en comparació a com s’està resolent aquest tema en altres estats”, segons el ministre Portaveu, Jordi Cinca.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Cinca ha explicat que les transferències es fixaran en uns 55 milions d’euros, i ha confirmat que es revalorarà la quantitat en funció de l’evolució del PIB, i no es calcularà segons la variació anual, sinó per períodes més llargs. També ha dit que el PIB és una referència “suficientment important” que reflecteix l’evolució de l’economia, i que es pot traslladar a àmbits com la repartició dels ingressos de l’Estat entre els comuns.

La propera reunió entre el Govern i els comuns tindrà lloc el proper dimarts, i l’objectiu segueix sent traslladar la proposta definitiva al Consell General en les properes setmanes perquè es pugui debatre durant el període de sessions (del març al juny), i es pugui aprovar abans que acabi l’any 2017.

Text ANA, foto SFG