Les tradicionals Caramelles retornen als carrers de la Seu aquesta Pasqua 2013

Com cada any, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell, format per 70 cantaires i 10 músics, celebrarà la Pasqua d’aquest 2013 cantant pels carrers de la ciutat els propers dissabte 30 i diumenge 31 de març. Les Caramelles, organitzades per la Germandat de Sant Sebastià, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i de l’escola La Salle de la ciutat.

Les cantades s’iniciaran dissabte a les 17.30 hores davant l’Ajuntament i es recorreran els carrers del centre històric de la ciutat. El diumenge, a partir de les 10.00 hores, es reprendran les cantades pels carrers de l’Eixample, amb les parades ja tradicionals a la Cooperativa del Cadí i a la Llar de Sant Josep. A la una del migdia, el cor cantarà davant de la Catedral de Santa Maria amb l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i es finalitzarà la festa cantant al Sant Hospital i al Passeig Joan Brudieu.

El repertori d’aquest any 2013 està format per la sardana “Avui és Pasqua” (J. Roure), el vals-jota “Caramelles” (S. Ritort), l’havanera “Idil•li Primaveral” (J. Planella) i el vals “Cants de primavera” (E. Massana). Seguint la dinàmica dels darrers anys, el cor impulsa la consolidació d’un repertori propi, així com la recuperació i difusió d’obres escrites per autors locals.

El Cor de Caramelles, recuperat l’any 1986, és una mostra més de la voluntat que té la Germandat de Sant Sebastià per al manteniment i la promoció de les tradicions i festes populars pròpies de la ciutat.