Les cortines, a més d’impedir el pas de la llum, aïllar del fred i proporcionar intimitat, són també un element decoratiu, per això, depenent de la tela, de la forma de penjar-les i dels detalls amb que les remateu, marcaran un efecte decoratiu amb més o menys estil.

Com que hi ha diferents formes de vestir les finestres, us donem algunes idees, perquè escolliu el tipus de cortina més adequat a les vostres necessitats.

• Les cortinetes generalment es confeccionen amb teles que deixen passar la llum, per això es poden complementar amb cortinatges que es poden deixar oberts durant el dia i tancar a la nit per guanyar intimitat.

• Les cortines tradicionals més actuals s’inclinen per la senzillesa, amb teles lleugeres, que es pengen de guies decoratives de fusta o de ferro forjat, es complementen amb un bandó i es recullen amb cordills, borles…

• Els estors són cortines molt senzilles que es poden trobar en teixits d’allò més variats. En podeu trobar d’enrotllables i de plegables.

• Els panells japonesos són un tipus de cortina molt útil per a espais amplis, però també serveixen com a separador d’ambients. Es fabriquen en fusta, screen, loneta…

• Les cortines venecianes són més resistents que les cortines tradicionals, ja que es confeccionen amb fusta o alumini, i a més permeten graduar la intensitat de la llum que entra per les finestres i controlar la visibilitat.

Per Redacció / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada