Les tasques de vigilància dels rius, torrents i canals continuaran durant les properes setmanes

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha informat que els treballs d’inspecció i vigilància dels rius, torrents i canals del Principat, continuaran durant les properes setmanes. El passat 9 d’abril es va celebrar una reunió entre Protecció Civil, els Bombers, el COEX, el Departament de Patrimoni Natural, el Cos de Banders, els responsables de Medi Ambient de les set parròquies i el Cenma. Tots aquests organismes es van posar en situació de prealerta sobre l’estat dels rius, torrents i canals del Principat per anticipar possibles problemes derivats de la fosa de la neu.

L’esforç de vigilància per crescudes de rius i torrents es va concentrar aigües amunt de les zones urbanitzades i en conques amb força acumulació de neu. En aquest sentit, tots aquests organismes es van repartir la feina d’inspecció i d’actuació.

D’altra banda, el Govern destaca en un comunicat que el treball de neteja realitzat durant l’any per Patrimoni Natural s’ha pogut materialitzar en un bon estat dels rius. En alguns casos puntuals, els comuns han pogut treure alguns troncs i branques acumulats al riu. En pocs casos, de difícil accés o tècnicament més complicats, ha estat necessària l’actuació dels Bombers o el COEX.