fedaEl Govern ha aprovat el decret de modificació de les tarifes elèctriques de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), uns canvis que tindran efecte a partir del pròxim 1 de gener del 2014.

Les tarifes augmenten de mitjana un 1,5%. El consumidor domèstic té unes tarifes que fomenten l’estalvi energètic i que penalitzen els consums elevats. Per als usuaris professionals, en canvi, i en particular per als grans consumidors, es preveuen tarifes adaptades als diferents usos, que permeten optimitzar els costos en funció de les necessitats.

Amb la desaparició del cànon sobre el consum d’energia elèctrica al 5,5% i la introducció de l’IGI al 4,5% a partir de l’1 de gener del 2013, l’efecte de l’augment de tarifes del 2013 s’ha vist disminuït d’un 1% sobre el client final no empresari o professional. Per les empreses i clients professionals la disminució va del 1% fins al 5,5%, ja que es poden deduir l’IGI suportat en les factures d’electricitat.

En general, aquest efecte impositiu ha contribuït a una reducció del cost de l’energia elèctrica entre el 2012 i el 2013 per a les empreses i professionals, el què contribueix doblement en la voluntat de facilitar la recuperació econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada