Les subvencions de cooperació per a entitats andorranes cauen prop del 40% en dos anys

Les subvencions destinades a cooperació que el Govern d’Andorra ha atorgat a les entitats cíviques andorranes han disminuït prop del 40% entre el 2008 i el 2010. Així ho reflecteixen les dades de la Memòria de la cooperació al desenvolupament del ministeri d’Afers Exteriors, que indiquen que en dos anys l’import ha passat de quasi mig milió d’euros a poc més de 300.000. El nombre d’entitats s’ha mantingut al voltant de la quinzena i el país on més projectes s’han dut a terme és a la República Democràtica del Congo.

El ministeri d’Afers Exteriors ha donat a conèixer aquesta setmana les accions desenvolupades pel Govern Andorrà en matèria de cooperació al desenvolupament en els darrers anys. Com explica la memòria del 2008, 2009 i 2010, el departament d’Afers Multilaterals i Cooperació ha destinat un total d’1,2 milions d’euros a subvencions per a entitats cíviques andorranes que tenen projectes de cooperació i desenvolupament al Principat o a l’exterior.

Aquestes suposen un 26% del pressupost total destinat a aquest àmbit, però en aquests dos anys la partida s’ha reduït pràcticament en un 40%, passant de gairebé mig milió d’euros el 2008 a poc més de 300.000 el 2010. Així, tot i que el nombre d’entitats que han rebut ajudes econòmiques es manté al voltant de la quinzena, l’import adjudicat als seus projectes és gairebé 200.000 euros menor.

Per països, la República Democràtica del Congo és la zona on més s’ha invertit a través de projectes com els del Comitè Unicef Andorra per garantir l’accés als serveis socials del 80% dels infants autòctons, el de la Fundació Sant Joan Bosco per assolir l’escolarització de 30 joves sense recursos en un centre de Formació Professional o la campanya de vacunació contra la ràbia i l’assistència veterinària de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra.

Per anys, el 2008 fins a 17 entitats cíviques andorranes diferents van accedir a subvencions de cooperació per un valor total de gairebé mig milió d’euros; el 2009 van ser 18 les associacions que van aconseguir ajudes per un import de 409.200 euros i el 2010, 14 entitats van poder obtenir alguna subvenció fins a un total de 305.137 euros. Així, tot i mantenir-se les organitzacions destinatàries de les ajudes, aquestes s’han reduït un 37,61%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *