El  Consell de Ministres, a proposta de la titular de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha aprovat avui l’obertura d’una nova convocatòria per concedir les subvencions culturals per al 2017, amb l’objectiu d’ajudar les entitats culturals, les empreses i les persones que desitgin portar a terme projectes o activitats en el seu àmbit d’actuació.

La partida pressupostària prevista per a les subvencions del 2017 és de 150.000 euros, el que representa un creixement de gairebé el 50% en relació amb anys anteriors.

Les bases que es publiquen en aquesta convocatòria són un instrument que garanteix el principi d’objectivitat, concurrència i publicitat del procés per a la concessió de subvencions. D’altra banda, fixen els mecanismes que permeten al Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística, que gestiona les sol·licituds, conèixer la destinació correcta dels fons públics.

Les bases per al 2017 s’agrupen per modalitats per a cada àmbit i estableixen els criteris de valoració i avaluació per a l’atorgament:

• subvencions per a projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts escèniques i la música.

• subvencions per a projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals.

• subvencions per a activitats literàries i projectes editorials.

• subvencions per a projectes de divulgació cultural i activitats culturals relacionades amb la cultura en general popular i tradicional.

• subvencions per a la promoció exterior dels artistes andorrans.

Per a cada una de les bases s’estableixen les diverses modalitats que poden ser objecte de subvenció, les incompatibilitats, els destinataris, la quantia i despesa subvencionable, la documentació que s’ha d’annexar a la sol·licitud, els criteris de valoració, el procediment de concessió i tramitació, el procediment de resolució i notificació, el procediment de pagament, el procediment de justificació de les despeses per part del beneficiari i les obligacions de les persones beneficiàries.

El termini d’admissió de sol·licituds acaba el dia 24 de febrer del 2017, a les 14.30 hores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada