Les Setmanes joves d’esport 2013 oferiran set propostes amb dues activitats noves, el camp de freestyle i el campus de vòlei platja. L’objectiu, segons ha indicat el conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies de la capital, Marc Pons, és marcar ‘un punt d’inflexió’ en la davallada d’inscripcions viscuda en els darrers anys. En total s’obriran places per a 274 joves i les previsions són poder arribar als 190 inscrits. També davant la progressiva disminució d’inscrits s’han volgut mantenir els preus de les activitats ja que la crisi fa que calgui ‘ajustar-se a les possibilitats dels joves actuals i de les famílies’, ha apuntat el cap d’àrea d’activitats esportives del Comú d’Andorra la Vella, Josep Tudó. Aquest dijous 23 de maig comença el periode d’inscripcions i informació per a les propostes d’aquest estiu.

La iniciació a l’hoquei gel, la setmana jove d’esports d’aventura, la volta a Andorra a peu, la setmana jove de vela, l’Enrotlla’t, el campus de vòlei platja i el camp de freestyle són les activitats que els joves a partir de 12 anys podran realitzar aquest estiu en les diferents parròquies. Es tracta d’activitats variades amb les que es vol complementar l’oferta dels comuns.

En total s’ofereixen 270 places però només se’n preveuen cobrir 190. Tot i així, amb les noves propostes esperen tornar a revifar les inscripcions i recuperar el nivell de fa dos anys.

Els preus es mantenen congelats, com ha afirmat el cap d’àrea d’activitats esportives del Comú d’Andorra la Vella, Josep Tudó, ja que amb la crisi cal ‘ajustar-se a les possibilitats dels joves i les famílies’. Les quotes van des dels 18 euros per als residents que es vulguin apuntar al vòlei platja – perquè es tracta d’una activitat de tres hores diàries- fins als 495 euros de la setmana jove de vela que tindrà lloc a Saint-Cyprien i Sant Pol de Mar i que inclou l’allotjament.

Les novetats s’han programat per arribar a un sector que s’interessa pels nous esports com el freestyle i l’skate i com a resposta a la bona acollida del camp de vòlei del parc central que l’estiu passat va tenir molta afluència, segons ha explicat Tudó.

A nivell econòmic, el pressupost augmenta fins als 40.500 euros amb la previsió d’ingressar 29.000 euros per les inscripcions i una aportació dels comuns i del Carnet Jove d’11.500 euros. ‘El que volem és que les pròpies activitats s’autofinanciïn dins d’un equilibri’, ha manifestat el conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies de la capital, Marc Pons.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada