L’Alt Pirineu i Aran treballa per poder començar a instal·lar en aquest àmbit territorial, al començament de 2019, els primers senyals geolocalitzats del 112 que han de permetre facilitar la comunicació amb els serveis d’emergència en cas de produir-se qualsevol tipus d’incidència en àrees d’alta muntanya. De moment, s’han analitzat una quarantena de punts d’entre el més d’un centenar on es volen arribar col·locar, comprovant-ne in situ si disposen de cobertura telefònica i avaluant-ne la seva utilitat en funció del risc de sinistralitat que poden presentar aquestes zones.

La seguretat a la muntanya és un dels aspectes principals que es treballa dins del Consell de Salut Pública de l’Alt Pirineu i Aran, que també compta amb una comissió tècnica vinculada al col·lectiu de joves i addiccions i una altra relacionada amb la gent gran, noves tecnologies i serveis de proximitat.

Pel que fa a l’àmbit de l’accidentalitat en el medi natural, també s’ha presentat una proposta de guia perquè els col·lectius locals que estan contacte directe amb les persones que visiten els territoris de muntanya ofereixin informacions adequades, completes i rigoroses per accedir a aquests entorns amb seguretat. D’aquesta manera, es pretén contribuir a disminuir el volum de rescats que tenen a veure amb les excursions de muntanya i que ara per ara representen un 60% del total dels que es fan a Catalunya cada any.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada