Les sis rutes de georecerca posades en marxa pel Comú d’Ordino a mitjans d’octubre han rebut des d’aleshores una desena de visitants que s’han adreçat a l’Oficina de Turisme per trobar els sis tresors amagats a la parròquia. D’aquests, dos han optat per fer el recorregut complet i vuit més han preferit cercar els tres tresors ubicats a Ordino, Sornàs i la Cortinada. Entre els participants hi ha turistes francesos i espanyols, motiu pel qual s’ha reeditat el tríptic en tres noves llengües: francès, castellà i anglès. Tot i que, com ha reconegut el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel, la xifra és poc important, a mig o llarg termini consideren que se’n pot treure ‘un profit important’.

Fins a deu persones han realitzat alguna de les rutes de georecerca d’Ordino per buscar els sis tresors amagats en diferents indrets de la parròquia des de mitjans d’octubre fins a mitjans de gener. Segons ha informat el Comú d’Ordino, vuit persones han passat pel primer recorregut per buscar els tres tresors inicials i dues més han optat per fer el camí sencer per trobar també els tres tresors més ben guardats.

La participació de turistes francesos i espanyols ha motivat la reedició dels tríptics en castellà, francès i anglès, tal com han indicat des del Comú.

D’altra banda, sis persones més de la parròquia han realitzat algun dels itineraris sense passar per l’Oficina de Turisme. ‘Ho fan més tranquil·lament com una sortida a la natura però amb un objectiu concret’, han assenyalat des de Casa Comuna.

Tot i que la xifra de participants és ‘poc important’, com ha reconegut el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel, és una activitat ‘molt nova’ que requereix uns mitjans importants que tenen un cost elevat i tampoc hi ha un costum de fer-la. Per aquest motiu, ha indicat que cal anar-ho treballant i a mig i llarg termini se’n pot començar a treure ‘un bon profit’.

Els tres tresors inicials, ubicats a Ordino, Sornàs i la Cortinada poden funcionar tot l’any perquè estan en cotes baixes; mentre que els tres tresors més ben guardats a Arans, Sorteny i el Serrat només estan actius d’estiu a tardor.

Per aquest motiu, Bartumeu ha manifestat que després de Setmana Santa es farà un ‘rellançament’ de la proposta i es comunicarà sobretot a través de les xarxes socials i mitjans digitals.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada