Aviat les dones que necessiten reconstruccions mamàries podran fer-se-les al país. El servei sanitari està treballant per reforçar els tractaments oncològics. Està a punt de crear una unitat de mama i ja ha incorporat un cirurgià plàstic. D’altra banda, ha signat un conveni amb la Fundació Bissé que ja està funcionant amb quinze pacients.

L´Associació Andorrana Contra el Càncer ha denunciat disfuncions en les reconstruccions mamàries després d´un càncer. Fins ara s´havien de fer fora del país, i la CASS només cobria l´estàndard. Un problema, ja que no tothom està d´acord en el tipus i la mida de les pròtesis.

El director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, ha explicat que s’està treballant per crear una unitat de mama i poder cobrir el servei a Andorra ja aquesta tardor. Ja han incorporat “un cirurgià plàstic reparador que estarà en contacte amb la resta”. D’aquesta manera la reconstrucció es podrà fer al país.

El doctor Martínez Benazet ha dit que estan en converses amb la CASS per tal que el servei tingui la màxima qualitat i, per tant, que no cobreixi només la pròtesi estàndard.

Dins la millora del servei oncològic, el SAAS va signar un conveni amb l´ADA i la Fundació Bissé, una empresa d´estètica que ofereix tractaments als pacients de càncer per pal·liar els efectes secundaris de la radioteràpia i la quimioteràpia a la pell. La representant de la Fundació, Judith Mata, explica que “d’aquesta manera, de forma col·laborativa, es poden fer aquests tractaments individuals, professionals i gratuits als propis hospitals, i això dona molta tranquil·litat al pacient”.

Amb tan sols un mes, el servei ja té 15 pacients i les esteticistes que el realitzen són voluntàries.

Finalment, pel que fa a oferir el servei de radioteràpia al Principat, des del SAAS consideren que entre que es fa el concurs i les obres necessàries a l’hospital, no estarà enllestit fins al 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada