Per escollir una raqueta de tennis devem conèixer les seves característiques i tenir clar quin tipus de tennis juguem, és a dir, si juguem principalment des del fons de la pista o si pugem sovint a la xarxa.

Les principals característiques d’una raqueta de tennis són: 

• Ubicació del pes:

Hi ha raquetes que tenen el pes al mànec, al cap, o al centre, això és així per adaptar-se al tipus de joc de cada jugador.

Així, si juguem habitualment des del fons de la pista el millor és escollir una raqueta que tingui el pes en el cap, perquè al colpejar aprofitarem la inèrcia de l’acceleració del cap de la raqueta per transmetre més força a la pilota.

En canvi, si el nostre joc és agressiu i pugem a la xarxa, l’ideal és optar per una raqueta que tingui el pes en el mànec, perquè ens permetrà una major agilitat i rapidesa, encara que colpejarem amb menys potència.

Si juguem tant al fons com a la xarxa, el millor és escollir un raqueta que tingui el pes en la meitat, així gaudirem tant de cops potents com d’agilitat. 

• Tensió de les cordes

Si les cordes de la raqueta estan molt tensades podem tenir un millor control sobre la pilota, i si ho estan poc podem donar més potència als cops. Així que la tensió ideal és aquella que ens permet aprofitar al màxim la nostra força per donar-li potència i pes a la bola, però també ens permet controlar la direcció i l’efecte de la pilota.

El tipus de corda també és important,ot ser de tripa, sintètica…

• Gruixària del mànec

El mànec ha de tenir una gruixària que permeti subjectar-lo amb força sense que se’ns escapi de les mans. L’ideal seria que a l’agafar-lo quedés un espai per posar l’índex de la mà esquerra entre el dit índex de la mà dreta i el palmell de la mà.

• Material

La raqueta ha de ser d’un material ni massa pesat ni massa lleuger, i que absorbeixi les vibracions que es produeixen durant l’impacte entre la pilota i les cordes de la raqueta.

Per Redacció / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada