encamp candidatures

Fins a quatre candidatures concorreran a les eleccions del proper 1 de març a la circumscripció parroquial d’Encamp. Aquest dijous al matí, SDP, la coalició del PS amb els Verds i Iniciativa Ciutadana, Liberals d’Andorra i Demòcrates per Andorra han presentat les seves respectives llistes al Comú.

La de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha estat la candidatura més matinera. Quan passaven pocs minuts de les nou del matí, la comitiva, encapçalada pels caps de llista de la territorial, Rita Sirkia i Alain Mateu Montané, acompanyats de la número quatre a la llista nacional, l’encampadana Sandra Cano, així com de la consellera de Comú i presentadora de la llista, Eluska Galdós, entre d’altres, ha arribat a les dependències comunals i ha estat rebuda pel cònsol major, Jordi Mas.

Un cop validades les llistes, Sirkia ha destacat que encara aquesta primera contesa electoral “amb molta il·lusió” i amb ganes de defensar “els dotze punts programàtics” amb que concorre SDP. El fet que a Encamp s’hagin presentat fins a quatre candidatures considera que és un fet que “enriquirà el debat”. Pel que fa als suplents que acompanyen a Sirkia i Mateu a la llista d’SDP a Encamp, són Carles Janer, David Torres i Patrici Infante.

El segon partit en presentar la candidatura territorial ha estat el Partit Socaldemòcrata (PS), que concorre en coalició amb els Verds, amb Iniciativa Ciutadana i amb independents. Hi han assistit pràcticament tots els candidats de la llista territorial, que està encapçalada per David Rios i per la independent Núria Meritxell Pirot. Els suplents són Esther Ricart, d’Iniciativa Ciutadana (IC), Robert Lizarte, també independent, i Oliver Valero, dels Verds. El presentador de llistes, en aquest cas, ha estat el conseller de Comú Joan Sans.

Rios ha destacat que aquesta composició, amb dos independents, un representant dels Verds i un altre d’IC, “demostra l’obertura del PS”. El candidat parroquial també ha valorat positivament el fet que a Encamp hi concorrin fins a quatre llistes, i ha considerat que el fet que Liberals i Demòcrates s’enfrontin a la parròquia farà que el vot del centredreta es divideixi, i això els pot donar opcions de guanyar els dos consellers.

Els que han esperat gairebé fins a l’últim moment per presentar les llistes han estat Liberals d’Andorra i Demòcrates per Andorra. En el primer cas, els dos presentadors de llista –Jordi Babi i Antoni Garcia- han arribat sols aproximadament a un quart de dotze.
La llista liberal l’encapçala Valentí Martí, seguit de Miquel Alís Soulié, fill de l’excònsol major encampadà Miquel Alís. Els suplents són Joan Masjoan, Natalie Oriol i Marco Polo Damas.

Els darrers en presentar la llista han estat els candidats d’UP+DA. Quan faltava un quart d’hora per les dotze del migdia Maria Martisella i Carles Ensenyat han arribat al Comú, acompanyats dels presentadors, l’exconseller general Aleix Varela i Marta Freudenthal. La llista, finalment, la completen Xavier Fernàndez, Jean-Michel Rascagneres i Xavier Montané.
Martisella ha destacat que assumeix el lideratge de la candidatura com “un repte”, s’ha mostrat satisfeta de defensar “la feina feta per DA” fins ara, i ha posat en relleu “la joventut” de la llista.

Totes les llistes han estat validades i proclamades en la sessió de Comú que s’ha celebrat a la una del migdia. El cònsol major, Jordi Mas, ha assegurat que totes les candidatures compleixen els requisits necessaris. Un d’ells és el de disposar de suficients signatures avaladores. A Encamp en calen 17 i SDP n’ha presentat 28, el PS 33 i Liberals i DA, 35, respectivament.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada