uda

El rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, i els autors han presentat, aquest dijous al matí a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra, les dues últimes publicacions de la col·lecció ‘Campus’, ‘Patrimoni cultural d’Andorra’ de Cristina Yáñez i ‘L’entorn comunicatiu d’Andorra’ d’Univers Bertrana amb la col·laboració de Josep M. Altarriba, Antoni Caus i Ricard Poy.

Durant l’acte de presentació, després de detallar que l’objectiu d’aquesta col·lecció és difondre tot el coneixement que sorgeix des dels diferents departaments de la Universitat, Miquel Nicolau ha garantit que “totes les publicacions de la col·lecció ‘Campus’ es publicaran en format digital perquè tothom les pugui consultar gratuïtament des de la nostra biblioteca digital”.

Aquest dijous al matí, el rector de la Universitat, Miquel Nicolau, i els autors han fet públiques les dues últimes publicacions de la col·lecció ‘Campus’, ‘Patrimoni cultural d’Andorra’ de Cristina Yáñez i ‘L’entorn comunicatiu d’Andorra’ d’Univers Bertrana amb la col·laboració de Josep M. Altarriba, Antoni Caus i Ricard Poy. En relació amb l’objectiu d’aquesta col·lecció, el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, ha recalcat que “com a universitat pública tenim l’obligació i la responsabilitat d’obrir els coneixements a tothom”, i per tant, tal com ha avançat, “ens comprometem a obrir, a través de publicacions en format digital, totes les publicacions de la col·lecció ‘Campus’ perquè tothom hi pugui accedir des de la nostra biblioteca virtual”. A més, tot i que suposa un cost addicional, Nicolau ha assegurat que “també se seguiran editant les publicacions en format paper”. En relació amb les pròximes publicacions, Miquel Nicolau ha avançat que l’any 2016 es publicarà una nova obra que portarà per nom ‘Llengua i literatura d’Andorra i els Pirineus’.

Pel que fa a la primera obra presentada, ‘Patrimoni cultural d’Andorra’, l’autora Cristina Yáñez ha explicat que “no pretén ser un compendi de tot el patrimoni cultural d’Andorra, ja que això seria una tasca pretensiosa i inabastable”, però el que sí que ha afirmat és que “es tracta d’un llibre d’iniciació perfecte per a totes aquelles persones que volen conèixer amb més profunditat diferents aspectes del patrimoni que atresora el país”. “El lector podrà entendre, amb un llenguatge molt pedagògic, quines són les claus interpretatives del patrimoni andorrà”, ha assegurat.

Quant a la segona obra, ‘L’entorn comunicatiu d’Andorra’ d’Univers Bertrana, el seu autor ha concretat que aquest volum, que compta amb diverses col·laboracions de professionals experts en l’àmbit comunicatiu, posa a l’abast del lector els coneixements essencials sobre l’entorn comunicatiu del Principat, fent un èmfasi especial en l’espai, el llenguatge, el marc jurídic i el règim històric i polític vist des d’un punt de vista periodístic. “Amb aquesta publicació aconseguim crear un corpus de coneixements que fins ara no existia”, ha admès.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada