Aquest matí ha tingut lloc a Brussel·les l’acte de signatura del memoràndum d’entesa entre la Policia andorrana i la Policia Federal belga. L’objectiu d’aquest acord és reforçar i ampliar la cooperació internacional de la Policia d’Andorra en els àmbits de la seguretat i de la lluita contra el crim organitzat. El director de la Policia d’Andorra, Jordi Moreno i la comissària divisionària de la Policia Federal Belga, Cathérine de Bolle,  han estat els encarregats de rubricar el text de l’acord.

Amb aquest memoràndum la Policia d’Andorra continua amb la seva política d’ampliar la cooperació internacional amb cossos de seguretat homòlegs en el marc de la prevenció i la lluita contra la criminalitat atenent a l’evolució de la criminalitat greu i organitzada, i especialment del terrorisme.

El memoràndum preveu que la Policia andorrana i la Policia belga podran intercanviar informació d’acord amb la legislació nacional i internacional mitjançant les accions següents: formació específica; intercanvi d’experiències de formació i de bones pràctiques; suport en programes de recerca; suport tècnic i específic; i intercanvi d’equipaments especialitzats.

La delegació andorrana integrada pel director del departament de Policia, Jordi Moreno, i pel director adjunt, Bruno Lasne, han estat acompanyats per l’ambaixadora del Principat d’Andorra al Regne de Bèlgica, Maria Ubach.

La visita de treball també ha permès a la delegació andorrana conèixer les instal·lacions de les autoritats policials federals belgues i valorar conjuntament les oportunitats de formació d’ambdós cossos policials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada