Les pluges d’abril contribuiran a recuperar les reserves dels embassaments catalans

Els embassaments de les conques internes han finalitzat el mes de març amb unes reserves d’aigua del 65% en conjunt, gairebé 28 punts per sota de la situació d’ara fa un any i 7 punts per sota de la mitjana dels darrers 10 anys.
 
Les pluges dels darrers dies i les que es preveuen per al mes d’abril permeten albirar la millora de les reserves d’aigua i l’allargament de la situació actual de normalitat al conjunt de les conques internes respecte de la garantia d’abastament.
 
Després de quasi cinc mesos amb molt poques precipitacions, les pluges que han caigut els darrers dies i, especialment el front que ens creurà avui i demà, aportaran força humitat al territori.  Això facilitarà que els camps estiguin humits abans de començar la campanya de reg, el que repercutirà en una reducció de la demanda d’aigua dels embassaments.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua establirà les reserves d’aigua per satisfer les diferents necessitats d’abastament, reg i usos ambientals per als propers sis mesos a les comissions de desembassament que tindran lloc durant la segona quinzena d’abril.
 
Les comissions de desembassament són espais on s’assumeixen les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes, tal i com preveu la Llei 10/2011 de 29 de setembre de simplificació i millorament de la regulació normativa. Hi ha establertes 4 comissions de desembassament (Ter-Llobregat, Muga, Foix i Riudecanyes), corresponents als diferents trams regulats de les conques internes catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.