acuari

Existeixen moltes espècies de plantes aquàtiques, que, a més de ser elements decoratius, desenvolupen funcions biològiques molt importants per als aquaris, ja que tanquen el cicle del nitrogen i aporten grans quantitats d’oxigen dissolt a l’aigua.

A més, els peixos hi troben refugi i les utilitzen per dipositar els ous. Abans de comprar les plantes per a l’aquari heu de tenir en compte diversos factors com: el pH de l’aigua, la seva duresa, la temperatura i la il·luminació. També heu de tenir en compte les espècies de peixos que introduireu i tenir un bon substrat.

Pel que fa a la il·luminació de l’aquari, aquesta ha d’anar d’acord amb les necessitats de les espècies de plantes que voleu introduir. Però l’ideal seria que les plantes rebessin, aproximadament, 12 hores de llum al dia.La llum fluorescent us permetrà simular la llum natural.

Depenent de les dimensions de l’aquari, haureu de calcular la llum que necessitareu. La millor manera de calcular la llum del vostre aquari és en lúmens (lm).Per a aquaris de fins a 60 cm d’alçada, inclòs el substrat, es recomana l’ús de tubs fluorescents i ampolletes compactes.

Per sobre d’aquesta alçada es necessitarà un altre tipus d’il·luminació, com les ampolletes de vapor de mercuri (HQL) o les de iodur metàl·lic (HQI). El fluorescent (FL), ampolleta compacta “power compact” (PL) i l’halur metàl·lic (HQI) també són molt utilitzades.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada