Les pistes fan un balanç ‘agredolç’ de la setmana de Carnaval

Les pistes andorranes fan un balanç ‘agredolç’ del cap de setmana de Carnaval. El primer cap de setmana de febrer acostuma a ser un bon cap de setmana per les estacions d’esquí i malgrat la quantitat de neu caiguda durant les darreres setmanes convidava a l’optimisme, el mal temps i les incidències meteorològiques van provocar quea Vallnord no es pogués obrir el sector d’Arcalís mentre que a Grandvalira, el tancament de la frontera amb França va fer minvar els accessos al domini.

El director de Vallnord, Martí Rafel, qualificat d”agredolç’ el balanç del primer cap de setmana de febrer: ‘No ha estat gaire positiu perquè vem patir el tancament durant tot el cap de setmana del sector d’Arcalís. Encara que Pal i Arínsal van funcionar molt bé, això no va ser suficient per compensar el tancament d’Arcalís’, ha afirmat.

Pel que fa a Grandvalira, el seu director de màrqueting, Alfonso Torreño, ha admès que el tancament de la frontera amb França durant la setmana passada ha ‘penalitzat’ l’afluència de visitants al domini i ha fet que alguns turistes, sobretot francesos o de la Cerdanya, es desplacessin a d’altres estacions properes on l’accés fos més fàcil.

Amb tot, el balanç de la setmana de Carnaval no és dolent ja que de dilluns a divendres van registrar una mitjana de 13 o 14.000 esquiadors, ha indicat Torreño. ‘Tot i que són xifres molt bones, si haguéssim tingut la oberta la frontera, hauríem fet xifres boníssimes; molt millors que la darrera temporada’, ha assegurat.

El director de Vallnord ha coincidit amb Torreño, i ha recordat que les complicacions meteorològiques i la seva incidència a la xarxa viària del país i al propi funcionament de les estacions han estat perjudicant a Vallnord durant el darrer mes. ‘Des de reis les caixes s’han ressentit: per les nevades, el mal temps, els tancaments parcial d’estacions, els problemes als accessos, la necessitat d’utilitzar equipaments… tot això fa que el client s’ho repensi i afecta a la caixa’, ha manifestat Rafel.

Pel que fa a aquest cap de setmana, amb bones temperatures i bon temps, Rafel s’ha mostrat optimista i ha dit que la jornada del dissabte era ‘un regal del cel’ perquè després d’un mes ple d’incidències aquest cap de setmana es presenta òptim per la pràctica de l’esquí. També Torreño ha apuntat que l’afluència és ‘bastant espectacular’ amb aparcaments plens i molta gent a les pistes. ‘És el primer cap de setmana de bon temps des de fa molts dies i això ha animat a molta gent’, ha conclòs.