Les pistes d’esquí recuperen la normalitat tot i tenir algunes zones tancades pel gel

Els dominis esquiables de Grandvalira i Vallnord han tornat a obrir aquest dissabte després que el fort vent d’aquest dijous obligués a tancar-ne l’accés. A Vallnord encara hi ha algunes pistes tancades per ‘prudència i seguretat’ ha explicat el director general del domini, Martí Rafel, qui també ha dit que s’ha activat l’alerta per risc de gel fora de pistes, ja que les màquines trepitjaneu no hi han pogut accedir i el terreny continua molt gelat. A Grandvalira, la responsable de comunicació, Patricia Garcia, ha dit que han tornat a obrir les 82 pistes i els sectors que s’havien desconnectat pel fort vent ja s’han unit.

El gel ha estat una de les causes per les quals algunes pistes de Vallnord continuen tancades aquest dissabte després de les fortes ventades d’aquest dijous. El director general del domini de Vallnord, Martí Rafel, ha explicat que ‘fora de pistes està molt gelat’, perquè aquest dijous va caure aigua neu i amb el vent es va formar una capa de glaç i les màquines no hi han pogut accedir. Per aquest motiu, s’ha activat l’alerta per risc de gel. En canvi, l’estat d’algunes pistes per on han pogut passar les màquines trepitjaneu és més bo i anirà millorant. No obstant, per ‘prudència i seguretat’ algunes zones es mantenen tancades, ha explicat Rafel. El director general de Vallnord preveu que aquest diumenge es pugui obrir el domini al 100%.

A Grandvalira s’han obert 82 pistes i s’han tornat a connectar els sectors que s’havien desconnectat per culpa de les fortes ratxes de vent d’aquest dijous. La responsable de comunicació, Patrícia Garcia, ha indicat que ara per ara el vent bufa a uns 15 quilòmetres per hora. Precisament, la moderació del vent i la baixada de les temperatures d’aquest dijous al vespre han permès que durant la nit es pogués produir neu i que les màquines treballessin per garantir l’obertura de les pistes aquest dissabte.

Les fortes ventades han provocat alguns danys materials a les pistes. Des de Vallnord, Martí Rafel ha indicat que hi ha ‘bastants’ desperfectes però cap de gran importància. S’han trencat lones, tanques, cartells, alguna senyalització de pistes i també algun canó a Arcalís. A Grandvalira tampoc hi ha hagut ‘destrosses materials greus’, ha afirmat Patrícia Garcia.

D’altra banda, Rafel, ha reconegut que no poder obrir les pistes el dia de Reis ‘no ha estat un bon regal’, tot i admetre que no és un dia de màxima afluència sí que se suma al mal inici d’aquesta temporada d’esquí que ha arrencat a mig gas. Primer la manca de neu va fer obrir parcialment el domini esquiable i ara el temps que no s’acaba de normalitzar no deixa que les pistes estiguin del tot a punt.

Des de Grandvalira, es calcula que han estat uns 12.000 esquiadors els que no van poder anar a esquiar aquest divendres. Patrícia Garcia ha indicat que és normal que algun dia s’hagin de tancar les pistes per culpa del temps ja que ‘en l’operació d’un domini estàs exposat a les condicions meteorològiques’. No obstant, Garcia destaca que aquest dia d’esquí que s’ha perdut es pot tornar a recuperar si les persones que tenien intenció de pujar a pistes ja tenien el forfait comprat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *