immigracioEl Consell de Ministres ha analitzat, aquest dimecres, les darreres dades estadístiques relacionades amb el Servei d’Ocupació, que mostren, per 25è mes consecutiu, un descens de demandants de recerca de feina respecte al mateix mes de l’any anterior.

El nombre global de demandants en recerca a final del mes de juny és de 585 persones, el que mostra una disminució del 29,2% respecte el mateix mes del 2014, quan els demandants en recerca de feina se situaven en 826 persones. Aquesta dada, tal com ha valorat el ministre portaveu, Jordi Cinca, mostra la consolidació de la tendència a la baixa del nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació, ja que el juny és el 25è mes en què es constata un descens del nombre d’inscrits. És una dada que millora cada mes respecte al mateix mes de l’any anterior des del juny del 2013.

El ministre ha recordat, però, que la xifra continua sent prou important com per mantenir les mesures de foment de la contractació i els programes de treball temporal per a persones desocupades.

Les dades del mes de juny, a més, també experimenten una millora respecte al mes anterior del -16,3%. Al maig hi havia 699 persones en recerca de feina, tot i que l’evolució d’aquesta dada també està relacionada amb factors estacionals.

Una altra dada rellevant pel que fa als demandants en recerca de feina és el fet que del total de desocupats en recerca, la gran majoria (95,1%) són desocupats de curta durada, mentre que el 4,9% són desocupats de llarga durada.

Pel que fa als demandants de millora de feina, a final de mes de juny eren 169, el que suposa una disminució del 12,9% respecte al juny del 2014. A més, el nombre de llocs de treball oferts a final de mes era de 521, un 33,6% respecte al juny de l’any 2014.

La millora de la situació laboral que indica aquesta dada també va acompanyada de l’increment del nombre d’assalariats, que en la darrera dada disponible, del mes d’abril, va experimentar un increment del 2,5% respecte al mateix mes de l’any anterior. A l’abril el nombre d’assalariats era de 36.704, mentre que el mateix mes del 2014 hi va haver 35.823 assalariats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada