Les pensions baixes i les condicions d’habitatge, principals problemes dels padrins de la capital

ferrer 1

Els problemes dels padrins d’Andorra la Vella són les pensions baixes i les condicions d’habitatge. Aquesta és una de les conclusions prèvies d’un estudi sobre la situació de la gent gran que fa el comú. S’emmarca en el projecte participatiu per convertir Andorra la Vella en una parròquia amiga de la gent gran i que patrocina l’OMS.

El març del 2013 l’Organització Mundial de la Salut va acceptar la candidatura d’Andorra la Vella com a ciutat amiga de la gent gran. L’objectiu de la iniciativa és millorar les condicions dels padrins de tot el món. Des de llavors s’ha fet un procés participatiu per saber les inquietuds dels padrins de la capital.

El diagnòstic hauria d’estar enllestit en tres mesos i llavors es redactarà una proposta de treball per millorar les mancances que s’hi trobin. Algunes de les conclusions ja es poden avançar i són previsibles.

En general, els padrins de la capital estan preocupats per les pensions baixes, però també per aspectes en què el comú pot incidir.La cap de projecte “Gent gran activa”, Anna Sardà, assegura que un dels temes que més han reiterat a ,l’enquesta és la necessitat de millorar l’accessibilitat, l’habitatge i les condicions del lloguer i la calefacció.

Quan s’hagi redactat el document de treball per millorar la situació de la gent gran es presentarà a l’OMS. Tres anys després l’organisme internacional valorarà si hi ha hagut millora.

TOTES LES NOTÍCIES