Les parròquies recolliran aquesta tarda la flama del Canigó

flama-2

La flama del Canigó ja és a Andorra. El foc, que encendrà les fogueres del país, ha arribat aquest migdia a Andorra la Vella provinent d´aquesta muntanya de la Catalunya Nord símbol del catalanisme. Aquest migdia es lliurava al comú d´Andorra la Vella que la custodiarà fins a la tarda quan es repartirà a totes les parròquies perquè puguin encendre les fogueres. La flama ha arribat aquest matí portada per una delegació del Centre de la Cultura Catalana que organitza els actes acompanyada de monitors d´AINA. Durant la lectura del manifest de les falles que, cada cop són més a prop d´obtenir la candidatura de la Unesco s´ha recordat el pas de mossèn Cinto Verdaguer, autor del poema èpic “Canigó”, per Andorra.

El comú d´Andorra la Vella custodiarà la flama del Canigó fins a la tarda, quan els fallaires sortiran en cercavila a les 18.45h. des de la Llacuna per anar-la a buscar. Se li lliurarà al fallaire major perquè la porti a la plaça del Consell.

Un cop a la plaça del Consell, cada parròquia recollirà la seva flama a les 19h., un acte que coincidirà amb la commemoració del centenari del naixement d´Esteve Albert. També s’hi farà el relleu dels fallaires major i menor.

La cremada de les falles, candidates a ser patrimoni de la UNESCO, es farà a la placeta del Puial  a les 22.30 i continuarà pel barri del Puial, el barri Antic, la plaça Príncep Benlloch, el cap del Carrer i acabarà a la plaça Guillemó, on es farà l´encesa de la foguera a les 24h. i el ball de bruixes a càrrec de l’esbart dansaire de la parròquia, amb l´actuació del grup de música tradicional El pont d´Arcalís.

També a la resta de parròquies hi ha programades diverses activitats. A la Massana, actuaran els Punkers Love the 80’s i a Encamp, dins dels actes de la festa major, hi haurà el concert d’Elena Gheorghe, R.I.O., Romántico Latino, Charly Rodríguez i Dr. Bellido.