Les paradetes de la 1a Fira Retro d’Andorra la Vella celebren el bon temps en la inauguració de l’esdeveniment

fira retro

Aquest dissabte ha començat la primera de les fires que celebrarà l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella aquest 2015, la nova ‘Fira Retro’, que recorda a la Fira de Vinils i Llibres d’Andorra, celebrada el passat setembre, per la temàtica de compra, venda i intercanvi de productes antics i nostàlgics. A les setze parades repartides pel barri antic s’hi poden trobar, fins aquest diumenge, objectes antics i articles de col·leccionisme, com els aparells de ràdio antics, càmeres fotogràfiques, artesania africana, vidre pintat a mà o rareses discogràfiques dels venedors que han celebrat el bon temps que ha sorprès a més d’un aquest dissabte a les Valls Centrals.

Amb l’arribada del ple hivern han tornat les fires per dinamitzar el Centre Històric d’Andorra la Vella, organitzades pel Comú i l’Associació de Comerciants del Centre Històric, que associen l’espai més antic de la capital, on es concentren galeries d’art i botigues d’antiguitats, amb la compra i venda de productes ‘retro’. Els ‘paradistes’ han rebut amb optimisme la proposta, tot i que aquest dissabte al matí l’afluència encara era escassa. Les previsions, però, són bones, perquè, com ha celebrat Álvaro de Araujo, un dels firaires més coneguts de la capital, “de moment tenim condicions de temps excel·lents”.

De Araujo hi participa per negoci, i assegura que si no, “no ho faria”. Amb la passada Fira dels Vinils va tenir un èxit “enorme” i això l’ha portat a involucrar-se en l’organització d’aquesta proposta, perquè coneix a altres firaires i tots es troben amb un estoc de molts productes antics que pensen que poden resultar interessants pels turistes i els que es passegen pel Centre Històric.

“La majoria som professionals de les fires, no tenim botiga, tenim una paradeta que posem els caps de setmana”, explica De Araujo, tot i que hi ha altres firaires, com Olinda Aparicio, que ho fa per distreure’s: “hi ha gent que compra, però per mi no és un negoci, és per passar els caps de setmana i estar distreta”. Aparicio no es perd una fira de Santa Llúcia ni les fires de cada cap de setmana, “vaig ser convidada pel meu amic i on hi ha fires m’apunto”, confirma.

Entre aquest dissabte i aquest diumenge s’espera que la proposta pugui animar els carrers estrets i per vianants del Centre Històric i, si poden, revitalitzar els comerços del voltant. Les paradetes de la fira hi seran fins a aquest diumenge a la tarda.

(Text: ANA / Foto: Fòrum.ad)

1 comentari

  1. Hola considero k no se hizo suficiente publicidad de la fira , me entere de ella el domingo cuando havia pasado , en el telenoticies .
    Agradeceria me avisaran cuando se celebre alguna fira , no inporta si es retro , de vinils o de menja , gracias por adelantado pacoperdiguero@hotmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.