‘Les papallones diürnes d’Andorra’ recull el primer llistat de noms comuns en català d’aquests insectes

El Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (Cenma) ha presentat aquest dijous la monografia Les papallones diürnes d’Andorra, que recull el primer llistat de noms comuns en català d’aquest grup d’insectes. Els lepidopteròlegs Jordi Dantart i Jordi Jubany, vinculats al Cenma en el projecte de seguiment de papallones (programa BMSAnd), són els autors de la publicació.

El Cenma ha recordat que fa més de vuit anys que treballa en l’estudi de les papallones, un grup d’insectes amb elevada importància ecològica, i que a més, és utilitzat en diversos programes europeus com un dels indicadors biòtics més fiables del món. En aquest sentit, el Cenma espera que aquest llibre incrementi el coneixement de la població cap a un grup d’insectes tan important. A més, un altre dels objectius de la monografia és que contribueixi a que Andorra sigui un pol d’atracció ecoturística.

Des del CENMA han volgut fer un agraïment a tots els col·laboradors del programa BMSAnd que fan un seguiment de les papallones d’Andorra, ja que aquest programa ha permès nodrir de valuoses dades aquesta monografia. A més, també han destacat la col·laboració científica del Museu de Granollers i de la Societat Catalana de Lepidopterologia.

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES