Les ofertes fermes per Vall Banc són de dos fons d’inversió estrangers


Finalment són dues les ofertes fermes que l´AREB ha rebut per comprar Vall Banc, el banc bo de Banca Privada d´Andorra. Segons ha pogut saber Ràdio i Televisió d’Andorra, es tracta de dos fons d´inversió estrangers. A diferència del publicat aquest dijous al vespre, cap entitat del país ha presentat una oferta a l´AREB, malgrat l´interès que Crèdit Andorrà i MoraBanc havien mantingut fins a darrera hora. Un cop formaltizades les dues ofertes, l’agència haurà d´analitzar-les i decidir a qui ven Vall Banc.

Quan aquest dijous a la tarda es va tancar el termini per presentar ofertes per Vall Banc, l´AREB tenia damunt de la taula les ofertes fermes de dues entitats estrangeres per adquirir-lo. Concretament, i segons ha pogut saber Ràdio i Televisió d’Andorra, són dos fons d´inversió. Un fet que hauria estat ben valorat per part del Govern. Malgrat que Crèdit Andorrà i sobretot MoraBanc haurien mostrat interès per comprar el banc bo fins a darrera hora, finalment no han presentat una oferta ferma, malgrat el que va publicar dijous RTVA. Tampoc Andbank ni Banc Sabadell.

Un cop tancat el procés per presentar ofertes, la subhasta del banc amb els actius lícits de BPA no ha acabat pas. Ara l´AREB haurà d´analitzar les propostes formalitzades. Una tasca complexa, motiu pel qual la venda de Vall Banc no serà immediata.

L´AREB va seleccionar els quatre bancs del país i quatre entitats foranes, entre les quals dos fons d´inversió, com a candidats a comprar el banc pont. Totes van poder accedir a l´anomenat “data room”, on van analitzar amb detall els comptes de Vall Banc abans de formalitzar una oferta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.