Les obres entre la Seu i Andorra es podrien allargar fins a final d’any

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell demana al Ministeri espanyol de Foment que enllesteixi com més aviat millor la reforma de la carretera N-145 i, de manera particular, l’obertura del nou túnel a l’altura d’Anserall.

Segons les informacions de què disposa el consistori, Foment preveu ara que la millora de l’eix entre la Seu i Andorra es completi al final d’aquest any, quan s’havia marcat el mes de març passat com a termini. Un retard més en el complex procés que ha viscut el projecte. En declaracions a La Xarxa, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha detallat que ja han demanat per carta que el túnel s’obri tan aviat com sigui possible.

En aquest sentit, Batalla recorda que l’N-145 és una via molt transitada no només els dies festius sinó també, entre setmana, pels centenars de veïns de la Seu que treballen a Andorra.

En l’entrevista, Albert Batalla també ha avançat que al final de l’estiu s’espera que estigui a punt la llicència perquè l’Aeroport Pirineus-la Seu pugui acollir vols comercials de petit format, amb màxim de 30 passatgers. Actualment el Govern està analitzant tots els requisits necessaris perquè això sigui possible, tenint en compte que cal garantir al màxim la seguretat.

D’altra banda, l’alcalde de la Seu ha reiterat la petició que Foment també executi les dues rotondes previstes a la carretera N-260 a Castellciutat, després que el ministeri també s’ha compromès a elaborar el projecte d’un pas giratori a la cruïlla de Montferrer.