Les obres del Thyssen inspiren un llibre de relats d’alumnes de l’Escola Andorrana

Aquest Sant Jordi tindrà una proposta original: un recull de relats elaborats pels alumnes de l’escola andorrana de la capital basats en obres de l’exposició “Femina Feminae” del Museu Carmen Thyssen.

Tot va començar com un exercici habitual, per apropar l’art a les noves generacions.

El museu els va presentar quatre obres i a partir d’aquí havien de crear una sinergia entre l’art i la literatura, a través de frases encadenades i ordenades, oferint d’aquesta forma una nova visió de l’obra sota el prisma dels alumnes segons informa RTVA.

Però el resultat final donava per molt més i així a la col·laboració entre l’escola i el museu es va afegir l’editorial Aloma, que va propiciar el naixement del llibre, “Encadenats”. El director artístic del museu, Guillermo Cervera, explica que la idea va néixer “quan vam veure que unint els textos es creava una segona història a partir dels relats de cada nen”. “No ens podíem quedar parats, havien d’arribar a la gent”.

El llibre, segons els impulsors, mostra com una mateixa obra d’art pot generar diferents sensacions en cada nen. El director de l’escola andorrana d’Andorra la Vella, Bruno Bartolomé, destaca com “del mateix quadre hi ha records d’infantesa, versions molt optimistes i d’altres més pessimistes”. “Això demostra la potència de l’art en la ment de nens de 10 anys”, afegeix.

El llibre es posarà a la venda a un preu de 10 euros, el mateix dia de Sant Jordi i es podrà adquirir al museu i en una parada que els mateixos alumnes habilitaran. La recaptació serà íntegrament per a activitats de l’escola.