Les obres del nou institut de la Seu comencen a bon ritme

institut-seuLes obres per tenir a punt l’institut La Valira de la Seu d’Urgell el curs 2014-2015 han començat a bon ritme. El solar on s’ubicarà el nou centre educatiu es troba a l’Horta del Valira i ocupa més de 7.000 metres quadrats.

El cost dels treballs serà de 3,7 milions d’euros i s’espera que tinguin una durada de set mesos. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, s’ha mostrat satisfet per la marxa dels treballs i ha destacat la feina feta per aconseguir el nou equipament per a la ciutat. “No ha estat fàcil que després de tants anys el primer institut a demarcació de Lleida s’hagi decidit fer a Seu; això és fruit de moltes converses, una tasca conjunta i una necessitat clara que l’INS Joan Brudieu no estigui tan massificat”, ha afirmat.

La Generalitat ha especificat que el nou institut, que també encabirà un centenar d’alumnes de l’Escola La Valira, tindrà dues línies. Les aules se situaran en planta baixa i ocuparan una superfície de 2.900 metres quadrats. A més a més, es disposarà de 5.000 metres quadrats més per a pistes esportives i pati.

El nou institut podria ubicar alumnes de fora de la Seu

Abans de la posada en marxa del nou centre, es parlarà amb les famílies de l’escola La Valira per plantejar com es durà a terme la transició educativa. També s’haurà de decidir quin alumnat es derivarà cap al nou institut, tot i que tot sembla indicar que podria ser “d’adscripció de referència per alumnes de fora de la Seu d’Urgell”.