engolasters 1

Les obres que es faran al llac d’Engolasters costaran a FEDA 2 milions i mig d´euros. Aquesta xifra és el resultat de les inversions en material nou i també de la compra de l’energia elèctrica que durant tres mesos deixarà de produir el salt d’Engolasters. Les obres permetran fer diverses actuacions sobre una infraestructura que produeix entre el 15 i el 18% de l´electricitat que es consumeix al país.

Està previst que es canvïi la vàlvula de la capçalera, l´operació més cara i delicada, es faran les tasques de manteniment al canal que uneix Ransol a Engolasters i es canviaran les juntes de la canonada forçada que uneix el llac i la turbina de la central. Una canonada d´un quilòmetre de llargada que cobreix un desnivell de 500 metres. Segons ha explicat Albert Moles, el director de FEDA, aquesta serà una de les intervencions més delicades.

Les obres representen una inversió d´uns dos milions d´euros als quals s´han d’afegir uns 500 mil euros més corresponents a l´energia que deixarà de produir la instal·lació fins al novembre i que s´haurà de comprar a les xarxes francesa i espanyola.

La central produeix entre el 14 i el 18% de l´electricitat que es consumeix al país. Es tracta de 83 milions de kilowatts per any de mitjana, depenent de les pluges. Aquest 2015 ja s´havien generat uns 79 milions de kilowatts.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada