El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, s’ha reunit aquest dilluns a Paris amb el ministre encarregat dels Transports, del Mar i de la Pesca de la República francesa, Frédéric Cuvillier. Durant la trobada, el ministre Alcobé ha tractat de la situació de les comunicacions entre França i Andorra i en particular de l’accés per la carretera RN20. El ministre ha valorat de manera positiva l’acord entre el Consell General de l’Ariège i l’Estat francès pel que fa a la represa de les obres relatives al desviament d’Ax les Thermes.

El ministre encarregat dels Transports, del Mar i de la Pesca ha informat que les obres a la RN20 s’iniciaran al mes de gener del 2014 i tindran una durada de dos anys. En aquest sentit, Cuvillier ha informat que es desplaçarà a Ax les Thermes durant el segon semestre del 2013 per fer una reunió de treball amb el Consell General de l’Ariège i aprofitarà d’aquest desplaçament per fer una visita a Andorra.

El ministre d’Economia i Territori ha fet un balanç de la temporada d’hivern 2012-2013 i ha demanat a la part francesa una millora de les instal·lacions antiallaus per evitar que en un futur es puguin reproduir els tancaments d’accés entre França i Andorra. Els ministres han expressat la voluntat de reforçar la cooperació i el diàleg de cara a les futures temporades.

Alcobé també ha informat que el Principat d’Andorra organitzarà el XIVè Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal el febrer del 2014. En aquest sentit, el ministre d’Economia i Territori ha convidat Cuvillier a participar a la sessió de ministres responsables en matèria de viabilitat hivernal organitzada en el marc d’aquest congrés el qual ha acceptat la invitació.

A la reunió també han assistit, per part francesa, el conseller encarregat de les relacions europees i internacionals, Philippe Dumont; el conseller d’infraestructures de transport, Olivier Rolin; i del director d’infraestructures de transports de la Direcció General d’Infraestructures de Transport del ministeri, Christophe Saintillan.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada