Les obres de l’avinguda Carlemany començaran després de Setmana Santa i acabaran abans de finals d’any

Les obres de remodelació de l’avinguda Carlemany començaran després que hagi passat la Setmana Santa i es preveu que estiguin acabades a finals d’any. Els treballs seran adjudicats en una sessió de consell de comú que s’ha de celebrar el 28 de març i seran adjudicats a una sola empresa. El cost que es calcula que tindran les obres per refer el paviment central de l’eix comercial i canviar el mobiliari urbà està calculat entre 2 milions i mig o 3, tot i que es preveu que es pugui superar aquesta xifra ja que s’han afegit un seguit d’elements nous, com ara la seguretat o posar panot als trams adjacents, tal com ha explicat el cònsol menor, Marc Calvet.

Les obres es faran en quatre trams i començaran amb els que van entre l’avinguda de les Escoles i la plaça Coprínceps i el carrer de la Unió i Sant Antoni, amb la voluntat que, sobretot el primer, estigui acabat al juny per “deslliurar la plaça” i poder-hi fer durant l’estiu els espectacles previstos. Tal com ha afegit la cònsol major, Trini Marín, “a finals de juny o principis de juliol” els treballs es pararan per tornar-se a reprendre després del pas de la Vuelta Ciclista a Espanya, que arribarà al país el 14 i el 15 de setembre, amb la qual cosa les obres es reprendrien el dilluns següent, amb la voluntat que, a finals d’any, “si pot ser abans de la Puríssima, millor”, puguin estar concloses. De totes maneres, Calvet ha remarcat que el que els preocupa és que tot quedi ben acabat, més enllà de marcar una data exacta, ja que el que es prioritzarà és que el gruix dels treballs comencin i acabin en la mateixa fase per no interferir en les temporades d’alta afluència de visitants.

Dijous va acabar el termini perquè les empreses fessin les seves ofertes i finalment s’han presentat sis. Ara es treballa en analitzar-les. De manera paral·lela, des del comú han parlat ja amb els agents implicats per informar-los de les obres. Així, als transportistes se’ls ha explicat que no s’hi podrà fer la càrrega i la descàrrega a la zona i que, per aquest motiu, tot el carrer del Consell de la Terra estarà reservat per a aquesta finalitat. Pel que fa als hotelers, se’ls ha ofert aparcaments alternatius i als restaurants se’ls ha informat que hauran de treure les terrasses. Aquesta informació s’ha fet arribar també als taxistes, els bombers, la policia i serveis mèdics, tal com ha explicat Marín. A més, a l’avinguda s’han instal·lat set panells amb les imatges de com quedarà després de la remodelació i al vestíbul del comú també hi haurà una mostra sobre les obres.

Cal recordar que les avingudes Meritxell i Carlemany presentaran una imatge unificada, ja que es farà servir un mobiliari i un paviment similar. Segons Calvet, això suposarà “deixar de costat l’aspecte de quitrà” actual.

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES