L’adjudicació directa “urgent” per la renovació de la xarxa d’aigua potable durant els treballs de construcció de la xarxa de separatives ha generat discrepàncies entre els consellers de la majoria i la minoria durant el consell de comú. L’oposició creu que el fet que un dels socis de l’empresa adjudicària sigui familiar del conseller d’Urbanisme, Josep Antoni Cortés, és “poc elegant” i es podria evitar pel “seu propi bé”. Marsol ha assegurat que l’adjudicació era necessària i urgent i s’ha fet de manera “neta i transparent”.

Les obres de la xarxa separativa d’aigües han centrat gran part del debat del consell de comú celebrat a Andorra la Vella aquest dijous. La polèmica s’ha generat arran de la proposta de contractació directa urgent per la renovació de la xarxa d’aigua potable aprofitant l’obra de construcció de la xarxa de separatives.

El conseller de Medi Ambient, David Astrié, ha explicat que la renovació de la xarxa d’aigua potable és necessària i urgent perquè al ser un tub vell, no flexible i de gran cabdal podria trencar-se arran de les obres de les separatives, causant grans danys materials i suposant un risc per als treballadors. La cònsol major, Conxita Marsol, ha defensat que l’empresa que treballa amb les separatives sigui també l’encarregada de realitzar aquesta segona obra, ja que ha assegurat que no hi pot haver més d’una companyia treballant en la mateixa zona i la reforma és urgent per “qüestions de seguretat”.

La consellera del PS+Independents, Dolors Carmona, creu que aquesta adjudicació directa “fa mal d’ulls” i ha afegit que “no ens agrada la vinculació de l’empresa adjudicada amb familiars del comú”, referint-se a la relació familiar entre el conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, i un dels socis de Comesa, l’empresa responsable de l’obra. Marsol s’ha mostrat contundent i ha assegurat que la sospita està “totalment fora de lloc” i no tolerarà que s’acusi de “mà negra”.

Des de Cd’I+Liberals, han volgut expressar la seva total confiança amb el conseller Cortés, però han afegit que “precisament pel seu bé s’han d’evitar aquestes situacions”. Els consellers de CD’I+Liberals, Jordi Minguillón, i Víctor Pintos creuen que es podria haver anul·lat el concurs i presentar-ne un d’urgència per fer les coses de manera més “elegant”.

Acord amb dos propietaris de Santa Coloma

D’altra banda, la cònsol major ha explicat l’arribada a un acord amb dos propietaris de Santa Coloma perquè els tubs de les separatives passin per les seves propietats. Marsol ha destacat que amb aquest conveni el comú s’estalviarà 2.400.000 euros i s’evitarà el tall de l’avinguda Enclar durant divuit mesos.

L’encarregada de l’obra serà Coansa, l’empresa que actualment ja està treballant en els terrenys d’aquests particulars. L’operació costarà uns 175.000 euros i es preveu que finalitza a finals de juliol.

El conseller de Cd’I+Liberals, Víctor Pintos, considera que el fet que l’acord sigui “només per deu anys” converteix l’operació en “precària”, ja que si qualsevol dels propietaris “es tira enrere tindrem un problema greu”.

Marsol creu que aquestes queixes són “ganes d’embrutar i de treure mèrits per una qüestió política en una cosa que beneficia la parròquia”. La cònsol major ha destacat que Andorra la Vella té “un retard excepcional” respecte les separatives perquè les anteriors corporacions “no van fer la seva feina”, i són “totalment prioritàries”.

ANA

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada