Les obres de la nova Seu de la Justícia es preveu que es licitin al maig per poder començar al setembre, i tindran una durada d’uns 30 mesos. Així ho ha anunciat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que assegura que l’edifici complirà amb els requisits que demana el sector, i “serà una obra d’utilitat per a tot el país”. A la mateixa zona s’està construint l’Estació Nacional d’Autobusos que entrarà en funcionament a finals del mes de novembre, un edifici de 250 metres quadrats on hi haurà la zona d’espera i la venda de tiquets, a més d’una àrea amb deu andanes per a autobusos de fins a 15 metres, un carril per circular els autobusos i un altre carril annex per a la circulació de vehicles que deixin als passatgers que utilitzaran les instal·lacions. A més, es col·locarà una marquesina per sobre de l’edifici i es cobrirà amb plaques fotovoltaiques valorades en 240.000 euros que tindran un rendiment del 8%.

Les obres a la zona del Prat del Rull avancen a bon ritme. Per una banda es troba la nova Seu de la Justícia, de la qual es preveu que properament s’entregui el projecte executiu final per poder licitar les obres durant aquest mes de maig i iniciar-les al setembre, amb una durada d’uns 30 mesos. Segons ha explicat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, s’ha treballat conjuntament amb els actors implicats i aquest edifici “complirà amb tots els requisits que demanen i serà una obra d’utilitat per a tot el país”.

D’una altra banda, a la mateixa zona s’està treballant en l’Estació Nacional d’Autobusos i es preveu que aquest mes de maig s’adjudiqui la segona fase, i al novembre entri en funcionament. El Ministeri de Transports publicarà la licitació per a la gestió i explotació de les instal·lacions entre els mesos d’agost i setembre.

Aquest edifici comptarà amb deu andanes per a autobusos de fins a 15 metres, un carril per on circularan els autobusos i un altre annex per a la circulació dels vehicles que dipositin als passatgers. A més, segons ha explicat Torres, s’habilitaran zones properes perquè la gent pugui descarregar quan vagin a fer ús de les instal·lacions. A part, hi haurà un edifici de 250 metres quadrats per a la zona d’espera i la venda de tiquets. Tot l’edifici estarà cobert per una marquesina amb plaques fotovoltaiques “per respondre a la política d’eficiència energètica que ha engegat el Govern”, segons Torres. Les plaques han suposat una inversió de 240.000 euros i tindran un rendiment del 8%.

Des del Govern consideren que es tracta d’un projecte estratègic que havia de tirar endavant aquesta legislatura, i serà “una estació emblemàtica”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada