Les obres a la carretera de la Massana obligaran a desviar el trànsit pel Dos Valires

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha informat el Govern de la previsió de l’execució de les obres de protecció enfront la caiguda de blocs rocosos a la CG3 en el tram comprés entre el túnel de la Pedrera i els túnels de Sant Antoni, zona que presenta un risc elevat amb diversos antecedents de caigudes de blocs i afectacions a vehicles. Per tal de poder assegurar la protecció d’aquesta zona, els treballs requeriran tallar la CG3 al trànsit entre la sortida d’Escaldes (restringint l’accés a partir del pont dels Escalls als veïns) i la rotonda de la boca oest, incloent també el túnel del pont Pla, els dies 19, 20 i 21 de febrer entre les 9.30 i les 17 hores.

D’aquesta manera, s’haurà de desviar tot el trànsit pel túnel de les Dos Valires, coordinant les tasques amb els comuns de La Massana, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. El Govern ha optat per aquesta solució analitzant la situació conjuntament amb l’Àrea de Mobilitat i havent estudiat les diferents possibilitats que permetin l’execució dels treballs amb la seguretat necessària i la mínima afectació dels trànsit.

En aquest sentit, una altra opció, descartada per la seva major afectació, era la que plantejava efectuar talls puntuals de trànsit aproximadament cada 20 minuts durant un període d’entre 1,5 i 2 mesos en funció de les condicions meteorològiques, amb les consegüents retencions i el risc de que, en cas que caigués algun roc de dimensions importants o s’inestabilitzés el vessant, s’endarrerís significativament la reobertura de la circulació.

Les obres, que es preveu estiguin finalitzades a l’estiu, comprenen el sanejament i estabilització d’un tram de vessant que presenta un risc important de caiguda de blocs i que està en una situació de precarietat acusada en el seu conjunt, la qual cosa fa que no sigui possible efectuar les tasques d’estabilització sense un elevat risc de caiguda de blocs a la carretera durant els treballs. Aquesta situació generava una perillositat inadmissible per la seguretat del trànsit.

TOTES LES NOTÍCIES