Les noves tecnologies poden ser aliades per evitar tendències suicides

Hi ha la creença que amb l’aparició de la xarxa han augmentat els casos d’innombrables problemàtiques. Sense que siguin comparables, el bulling, l’anorèxia o com en el cas que ens ocupa, el suïcidi, sembla que han crescut en nombre amb l’aparició d’internet.

El debat seria llarg. Alguns pensen que aquesta mena de situacions existien de la mateixa manera abans de l’era de les Noves Tecnologies, i altres persones consideren que gràcies a les xarxes socials o al telèfon intel·ligent s’han vist amplificades.

La qüestió que realment importa és què poden fer les Noves Tecnologies per evitar suïcidis, casos d’anorèxia o casos de bulling.

En aquest sentit s’emmarca la nova iniciativa de Twitter. Els usuaris de la xarxa social podran alertar la pròpia xarxa o a un col·lectiu d’experts quan vegin en altres usuaris comentaris que indiquin la voluntat de voler suïcidar-se.

Perquè aquest servei que ofereix Twitter tingui una millor qualitat, la xarxa social ha introduït en el seu Centre d’Ajuda un formulari on s’ofereix informació sobre el procediment que cal seguir si es detecta un cas de suïcidi.

A més, la xarxa social de l’ocell convida als usuaris que se sentin al·ludits a contactar amb el telèfon de l’esperança o amb el compte de l’organització: @Tel_Esperanza.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *