andorra-telecom

Els  clients andorrans han usat 2,6 milions d’MB entre el juliol i el novembre, el que representa un increment del 2.358 % respecte el mateix període de l’any anterior
Andorra la Vella, 6 de desembre del 2016

La rebaixa de les tarifes de telefonia en itinerància el passat més de juliol ha tingut un espectacular impacte en el consum d’Internet dels abonats d’Andorra Telecom a l’estranger. Les xifres acumulades dels mesos de juliol, agost, setembre, octubre i novembre evidencien un creixement del 2.358% respecte els mateixos mesos de l’any anterior. Així, s’ha descarregat des de terminals andorrans en itinerància un total de 2,6 milions de MB durant aquests cinc mesos quan el 2015 el volum consumit va ser de 107.526 MB.

Aquestes xifres s’aconsegueixen per l’increment del nombre de clients d’Andorra Telecom que es connecten a Internet en els seus desplaçaments i per l’augment del consum mitjà. Des del juliol al novembre van utilitzar les dades un total de 20.128 usuaris, un 488% més que l’any precedent, en què només van fer-ne ús 3.424 clients. El consum mitjà ha patit una evolució similar, passant de les 31 MB per telèfon a les 131 MB, una pujada del 318%.
El comportament de la telefonia mòbil també ha estat positiu amb un increment del nombre de minuts rebuts del 4,5% i dels minuts trucats del 3 per cent, situant-se en 1,2 milions i 1,6 milions, respectivament.

Contràriament, l’evolució dels SMS ha estat negativa. Al llarg dels cinc mesos s’han enviat des de l’estranger un total de 495.320 missatges davant els 569.012 missatges del mateix període de l’any passat. El descens cal contextualitzar-lo en el creixement exponencial de les dades en itinerància.

El director de Negociació Estratègica d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha expressat la satisfacció per l’acollida de les noves tarifes en itinerància que evidencien “la importància creixent de la navegació via mòbil dels nostres clients” i la necessitat de continuar treballant per disposar de preus cada cop més competitius i adaptats als usuaris.
La nova oferta de roaming out va entrar en vigor el passat mes de juliol. Els 0,05 euros per megabyte a la pràctica totalitat dels països de la Unió Europea i Suïssa i suposava una reducció d’entre el 95% i el 99%. També van patir un descens del 30% les trucades telefòniques en itinerància i del 20 per cent pels SMS.

La rebaixa dels preus en itinerància ha estat possible gràcies als acords assolits en el darrer anys amb operadors de més de 25 països europeus que han permès incloure en l’anomenada zona 1 la totalitat dels països de la UE i Suïssa, exceptuant Xipre, Estònia, Islàndia, Letònia, Liechtenstein, Lituània i Eslovènia. Els nous convenis han suposat que s’unifiqui pràcticament tots els països d’Europa en una única zona i que es redueixi sensiblement el preu pel client d’Andorra Telecom.

La rebaixa de les tarifes en itinerància té com a objectiu millorar l’experiència dels clients, incrementar la competitivitat de l’oferta comercial de la telefonia mòbil i afavorir la connectivitat dels nostres usuaris quan estan fora d’Andorra, especialment en el servei de dades.

(Text: Andorra Telecom)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada