Les nevades obliguen a tallar diferents trams de carretera

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha comparegut aquest dijous juntament amb el director de la Policia, Jordi Lluís, i el cap del COEX, Jordi Garcia, per informar del dispositiu amb motiu de l’episodi de nevades. Aquest matí s’ha reunit la taula de coordinació, amb la participació del cap de Govern, Antoni Martí, del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, a més dels responsables dels diferents cossos especials i els representants dels cònsols. A la reunió s’ha decidit el tancament de la CG2 entre Soldeu i el Pas de la Casa per tal de permetre als vehicles acumulats a aquest nucli poder baixar de manera progressiva per la via, on les màquines llevaneus treballen permanentment, segons ha recordat Garcia. Aquest tall es preveu que es pugui perllongar entre tres i quatre hores.

L’altre tram tallat al trànsit, tal i com ha explicat Garcia, ha estat el que transcorre a la CG3 entre la sortida d’Arans i el Serrat, de manera que s’han pres mesures de restricció de la circulació d’acord al pla d’allaus a les zones del Cresp i les Salines. Lluís ha recordat que no hi ha cap tipus de perill per cap zona habitada, sinó que les restriccions es produeixen per perill d’allaus sobre la carretera. En aquest sentit, la Policia s’ha fet càrrec d’informar tots els veïns de la zona i durant la tarda s’habilitaran combois especials.

El COEX ha treballat durant tota la nit i, a partir de les 4.00 hores del matí, ha desplegat fins el 100% dels efectius. Pel que fa al risc d’allaus, aquest s’ha situat en nivell 5 (màxim), de manera que s’han efectuat tirs preventius a diferents zones d’Arinsal i a la zona de Soldeu en direcció a Grau Roig. Els efectius continuaran fent tirs preventius durant tot el dispositiu de nevades.

Tant avui com demà ha estat suspès l’esquí escolar, mentre que el transport escolar s’ha desenvolupat sense grans incidències a banda del retard de trenta minuts en el trasllat de d’un autobús que es dirigia al Pas de la Casa. La resta d’autobusos han arribat correctament als diferents centres educatius.

Protecció Civil ha informat que durant el matí la circulació ha estat relativament tranquil·la, amb l’excepció de les retencions provocades pels vehicles mal equipats. Per aquest motiu, Areny ha recordat la importància de no sortir sense equipaments especials i ha recomanat prudència i no sortir a la carretera si no és estrictament necessari. El Govern també ha desaconsellat totalment les activitats fora de les pistes durant els pròxims dies, durant els quals es preveu que durin les nevades.

La previsió és que durant la tarda continuïn acumulant-se entre 10 i 25 centímetres de neu segons les diferents zones del país, mentre que demà les nevades continuaran. Areny també ha informat de la previsió d’un fort vent des d’avui i fins demà.

TOTES LES NOTÍCIES