Les multes per no portar el cinturó suposen el 18,5% de les sancions

Un total de 760 persones han estat sancionades durant el primer semestre del 2012 per circular sense el cinturó de seguretat cordat. Aquesta xifra suposa el 18,5% del total de les infraccions comeses durant aquest període, però el gruix més important l’ocupen les sancions per excés de velocitat, que van ser 1.281. La tercera infracció més freqüent és no disposar del distintiu de la inspecció tècnica de vehicles (ITV).

La Policia ha posat un total de 4.111 sancions de trànsit durant el primer semestre de l’any. La majoria d’aquestes han estat detectades pels radars i corresponen a excessos de velocitat. Són 1.281, és a dir el 31,2% del total.

La següent infracció que s’ha sancionat més vegades és circular sense el cinturó de seguretat cordat, i és que s’han trobat fins a 760 persones cometent aquesta falta. Tal com detalla el codi de circulació, la sanció corresponent a aquesta infracció és de divuit euros.

Les sancions relacionades amb temes administratius com falta de documentació o papers incomplerts també són força freqüents al Principat. Pel que fa al distintiu d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), s’ha multat a 605 persones per no disposar d’aquest, i a unes altres 38 per circular sense tenir-lo. A més, uns altres 370 conductors han estat sancionats per circular sense tenir pòlissa d’assegurances contractada o per no poder presentar-la.

La Policia també ha captat 120 infractors que no han pogut exhibir el permís de conduir, així com 13 que no estaven legalment autoritzats i 18 que tenien el permís caducat. També són uns quants, 83, els que han estat multats per conduir un vehicle de matrícula andorrana amb permís de conduir estranger ser resident.

Per conducció temeraria, manifestacions incorrectes o circumstàncies perilloses en la conducció, que és on s’emmarquen les infraccions per parlar pel telèfon mòbil o fer servir altres dispositius, s’han arribat a trobar fins a 255 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.