Foto: thelandisours
Foto: thelandisours

Les molleres de la Vall del Madriu-Perafita-Claror ja formen part de la Llista de Molleres d’Importància internacional de Ramsar. D’aquesta manera, Andorra completa el procés de designació del seu segon aiguamoll d’importància internacional, després que el Govern s’incorporés al novembre de 2012 al Conveni de Ramsar relatiu a les zones humides.

Es tracta del conjunt de molleres de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Aquesta zona ocupa una superfície de 4.247 hectàrees i és patrimoni mundial de la UNESCO en la categoria de paisatge cultural des del juliol 2004. Aquesta vall, que abasta gairebé el 10% del territori nacional, compta amb 350 zones humides d’alta muntanya on es poden trobar diverses espècies amenaçades de flora i fauna, així com hàbitats d’alt interès cultural i ecològic.

Aquests aiguamolls estan ben conservats, ja que es tracta d’un espai amb poca influència antropogènica. Un dels exemples més representatius és l’estany de l’Illa amb una superfície de 12,5 ha.

El complex d’aiguamolls de la Vall del Madriu-Perafita-Claror ofereix una molt bona representació de la biodiversitat de les zones pirinenques. A més, té un rol important en la regulació dels cabals de la vall i conté importants reserves d’aigua.

El procés de designació d’aquesta nova zona s’ha realitzat gràcies al treball conjunt dels diversos departaments de Govern i de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada