Liberals d’Andorra+Independents (LdA+I) i Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) demanaran a la majoria d’Units per al Progrés+Demòcrates per Andorra (UP+DA) al Comú d’Encamp quin serà el seu posicionament en relació amb la dissolució de Grandvalira impulsada per part de la societat encampadana del domini, Saetde. Tots dos grups han tramitat una pregunta que el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres Arauz, haurà de respondre durant la sessió del consell de la corporació que s’ha de celebrar aquest dijous al Pas de la Casa.

En l’escrit entrat aquest matí seguint l’article 23 de l’Ordinació de modificació del Reglament d’organització i funcionament dels comuns, els quatre consellers, Jordi Troguet i Maribel Lafoz per part de LdA+I i Joan Sans i Pere Marsenyach, de PS+I, recorden “la incidència evident que ha tingut la decisió del Govern de declarar d’interès nacional el projecte de la plataforma de Soldeu en la dissolució de Nevasa i la desaparició de la marca Grandvalira”. També posen en relleu “les conseqüències evidents i directes que ha provocat sobre els interessos de la nostra societat Saetde, o sigui, sobre la parròquia”.

Per tot això, els representants liberals i socialdemòcrates demanen saber “quin ha estat el posicionament dels cònsols i dels consellers de la majoria”, així com “quina ha de ser l’actuació formal que adoptarà el comú d’Encamp a partir d’ara en aquest àmbit”.

Des de PS+I, Sans ha posat en relleu “l’afectació a escala de la parròquia i el neguit generat entre els veïns” provocats per la declaració d’interès nacional del projecte de Soldeu, de la qual, ha recordat, “ha quedat palesa la seva il·legalitat”, i ha lamentat “la sorpresa de veure que el comú, accionista de Saetde, ha estat completament absent”. Així, ha criticat que “durant el procés no ha fet cap declaració malgrat que la situació pot anar en detriment dels interessos de la parròquia”. Per això, com que “el comú no s’ha pronunciat institucionalment sobre la declaració”, ara “ens agradaria conèixer la seva postura, quina visió ha tingut, què ha fet i, sobretot, que farà a partir d’ara”. 

D’una forma molt similar s’ha expressat el conseller de LdA+I Jordi Troguet, que ha remarcat que Saetde és un motor econòmic clau per a Encamp. “Per a la parròquia és molt important aquesta empresa i també ho és en l’àmbit de país”, ha explicat. Així, ha avançat que l’objectiu de la pregunta és “saber el posicionament dels cònsols i dels consellers de la majoria” i “esperem que es posicionin perquè és un tema suficientment important per a la parròquia”.

(Text: PS+LdA)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada