Les màquines TMA de Grífols permetran fer 2.000 tests al dia

Màquines TMA
Màquina TMA d’anàlisis (Grifols)

Recentment, Govern i la multinacional catalana Grífols van arribar a un acord pel qual l’empresa cedeix dues màquines de detecció de Covid-19, que han desenvolupat i que usen la tècnica TMA. Cada una pot fer 1.000 tests diaris.

No hi ha cap cost i Grífols l’únic que demana és tenir informació sobre les proves d’anticossos que es fan a tota la població. Una iniciativa en la qual Andorra és pionera.

“La tècnica TMA, igual que la PCR, es basa en l’amplificació d’unes cadenes de l’agent patogen, del virus en aquest cas. Utilitza uns enzims diferents i uns cicles de temperatura diferents, perquè en el cas de la TMA és un cicle isotèrmic. A nivell de sensibilitat és equivalent, si no superior a la sensibilitat que podem tenir amb una PCR”, assegura el director del departament industrial de Grífols, Daniel Fleta.

Grífols va començar el desenvolupament del seu test per detectar la Covid-19 la primera setmana de febrer. Ha contribuït força al ràpid desenvolupament el fet que ja portin temps investigant en aquest àmbit.

“La tecnologia que tenim i que ja havíem provat amb altres patògens emergents, com era el Zika, ens va permetre tenir aquest assaig en un molt curt termini de temps i la nostra plataforma Procleix d’anàlisi automatitzada ens permet, a més, tenir la productivitat i la capacitat de realitzar aquests tests de manera important que és el que avui es necessita”, assegura Fleta.

Recentment, un enginyer de l’empresa es va desplaçar a Andorra per analitzar l’espai on s’han d’encabir aquestes màquines.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.